Джон Малкович ще играе и на театралния фестивал “Варненско лято“

Снимка: Фондация „Виа Фест“

Месеци след като холивудският актьор с хърватски корени Джон Малкович стъпи на сцената на Народния театър „Иван Вазов“ за представлението „В самотата на памуковите полета“, той ще играе и във Варна на 31-то издание на международния театрален фестивал „Варненско лято“.

Цените на билетите за сцената на Драматичният театър „Стоян Бъчваров“ във Варна обаче ще са далеч от предизвикалите дълги опашки и коментари 300 лв за най-високата категория места в София.

Във Варна спектакът с Джон Малкович ще е на цени от 45 до 75 лв., обявиха организаторите на фестивала. Малкович ще гостува в театрално-оперната „Адска комедия“, която е планирана да се играе през юли.

Джон Малкович ще се появи на сцената заедно със световноизвестните сопрано Чен Райс и Сузане Лангбайн и престижният оркестър за класическа музика „Виенска академия“. Спектакълът е с автор и режисьор Михаел Щурмингер и разказва документалната история за австрийския сериен убиец на жени Джак Унтервегер, в чиято роля именно влиза Малкович, докато двете сопрано певици ще представят жените в живота му с арии от Хайдн, Моцарт, Глук и Вивалди.

Билетите за всички театрални дни вече са в продажба.
„Варненско лято“ е най-престижният театрален фестивал у нас. Организира се всяка година между 1 и 10 юни, представяйки няколко десетки спектакъла от България и чужбина, подбрани след тежка селекция. В програмата през 2023-та са включени 25 различни спектакъла.

В българската селекдия сред тях са отличеният с няколко награди „Орфей“ на Народния театър, „Представление и половина“ на трупата на театър „Българска армия“, „Юн Габриел Боркман“ на варненския театър, „Чест“ на Театър 199 и др.

Заради продължаващ ремонт на втората основна сцена на Драмата във Варна – сцена „филиал“, част от включените в международната селекция спектакли ще бъдат показани на площада пред театъра.
Източник: offnews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *