24.04.2024 | 19:06

Дизайнерката Мира Бъчварова представя изложба и модно ревю

Снимка: организатори

God Save the Art (Бог да пази изкуството), или изкуството да разголиш душата си, е наречена изложбата на Мира Бъчварова. Откриването е тази вечер на ул. „Княз Борис Първи” 158, а специален гост е DJ Alexa, съобщават организаторите.

Изложбата включва 40 картини – абстрактно изкуство, както и модерно изкуство, изпълнени с маслена и акрилна техника. Ще има и експонати на шапки и конструкции от различни пърформанси на дизайнерката, както и модно шоу с най-новите й произведения, вдъхновени от нощния клубен живот.

На 7 ноември, в същото пространство, е закриването на изложбата и премиерата на романа на Велика Ком – „Пепел, рози и метаморфози“. Предстои ви да се потопите в света на фантазиите на творчеството, казва Мира Бъчварова. Амбицията й е да покаже за пореден път, че именно изкуството ще спаси света.

Мира Бъчварова е родена в София. Завършила е Националната художествена академия. Член е на Съюза на българските художници. През 2023 г.  получи награда за алтернативна и авангардна мода – Code fashion awards, от Fashion week, за оригиналните си театрални костюми.  Носител е на „Златна игла“ и „Бизнес жена на годината“.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights