18.07.2024 | 13:48

Дипломантите от специалност „Скулптура“ на Националната художествена академия откриват изложба

Изложба на дипломантите от специалност „Скулптура“ на Националната художествена академия (НХА) ще бъде представена в Северното крило на академията. Експозицията може да бъде разгледана в периода 20 – 28 юни, съобщават домакините на събитието.
Това е третата изложба този месец, в която възпитаниците на НХА от различни специалности показват дипломните си проекти. „В своята 128-годишна история Националната художествена академия и днес изпълнява успешно своята мисия – да изгражда и обучава поколения български художници, които да определят и развиват културния облик на България. Преподавателите в Академията – доказани специалисти в областта на изящните и приложните изкуства, дизайна, реставрацията и изкуствознанието, обучават студентите на НХА както на традиционните за академичното образование похвати и техники, така и на иновативни методи и технологии, които да позволят на младите художници да изградят себе си като автори, подготвени да заемат мястото си в сцената на съвременните визуални изкуства“, казват от екипа на висшето училище.

Както БТА писа, за втора поредна година различни културни и експозиционни пространства в София и Бургас стават домакин на изложбите на дипломираните бакалаври и магистри от всички специалности на Националната художествена академия (НХА) от Випуск 2024 година. Те ще бъдат представяни в периода 13 юни – 5 август.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights