Диригентът Мартин Зигхарт е очарован от музикантите от Български камерен оркестър – Добрич

Снимка: Павлина Живкова/БТА

Диригентът Мартин Зигхарт е очарован от музикантите на Български камерен оркестър (БКО) – Добрич. Австриецът разказа за БТА, че се е запознал с работата на музикантите в Ютюб, а когато е получил предложение да работи с тях, се е съгласил веднага.

„Много хубава атмосфера създават на живо. Професионалисти са“, каза Зигхарт и допълни, че поне от 10 години не е идвал в България. Работата с БКО – Добрич му носи голямо удовлетворение и радост.

Диригентът отправи и покана към публиката, която ще има възможност да чуе произведения на Моцарт, Дворжак и Глук. „Направихме страхотни репетиции, подготвили сме невероятна програма. Заповядайте, за да се насладите на този концерт. Ще се радвам да се видим пак и още поне веднъж да има възможност да работя с вашия оркестър“, допълни Мартин Зигхарт. 

Концертът на Български камерен оркестър – Добрич с диригент Мартин Зигхарт е тази вечер в огледална зала „Нели Божкова“ в Добрич. В програмата са включени произведенията на Кристоф Вилибалд Глук – Увертюра към операта „Ифигения в Авлида“, на Антонин Дворжак – „Серенада за струнен оркестър“ и „Симфония № 29“ на Волфганг Амадеус Моцарт. 

Павлина Живкова

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *