26.05.2024 | 1:58

Добричкият художник Николай Тодоров заминава на специализация в Cité internationale des arts

Художникът Николай Тодоров, снимка: Ангел Радилов

Добричкият художник Николай Тодоров заминава на 23 април за двумесечна специализация в Cité internationale des arts във френската столица Париж, научи „Подиум“.
Пребиваването на Николай Тодоров във Франция е в рамките на програма на Съюза на българските художници.
Художникът е кандидатстват през миналата година и той е един от 12-те одобрени български творци. Тодоров е бил сред най-високо оценените от журито и е имал право да избере през кое време на годината да замине, сподели още художникът. В центъра има две български ателиета в които творят българите.
За „Подиум“ Николай Тодоров сподели, че през този период той ще има уникалната възможност да се вдъхновява от природата, атмосферата и стотиците културни паметници, музеи и експозиции във френската столица.
Cité internationale des arts е резиденция на художници, която обединява художници в сърцето на Париж и им позволява да реализират творчески или изследователски проект във всички дисциплини.


За периоди от два месеца до една година, в Маре или в Монмартър, Cité internationale des arts позволява на художниците да работят в среда, благоприятна за творчество, отворена за срещи с професионалисти от културния сектор.

Специализацията ще бъде в Cite des arts в Париж. Това е вид резиденция на артисти, който настанява артисти от цял свят във френската столица, като актьори, музиканти, художници, писатели и други.

Една от уникалните творби на Николай Тодоров, експонирана в момента в една от залите на Художествената галерия на Добрич

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights