24.04.2024 | 15:41

Драмата стартира годината с „Женско царство“, на 12 януари

Първата постановка за тази календарна година, която ще представи ДТ „Йордан Йовков“ е комедията „Женско царство“, на 12 януари /четвъртък/ от 19:00ч., в Камерната зала на театъра.

Режисьор на постановката е Стефан Спасов.В ролите участват: Красимир Демиров, Татяна Христова, Владимир Трендафилов, Мария Генова, Филип Янев, Любов Николова, Георги Георгиев и Валентин Георгиев.

Преди началото на действието в тази пиеса един своенравен Бог е взел странно рещение – мъжете да загубят своята сила и да я предадат на жените, т.е. мъжете изцяло да поемат домакинската работа, отглеждането на децата, а жените да станат глави на семейства и да поемат управлението на общината… Ролите са обърнати – мъжете са слабия пол – те се оплакват, хленчат и са обект на сексуален тормоз, а жените пият, бият, ухажват агресивно и злоупотребяват с властта… Опак свят, който може и да помогне на двата пола да се поучат от грешките си, а може и да не помогне… Не намирам друг скрит смисъл или по-дълбоки послания, а може би не съм достатъчно проникновен да ги видя. За мен тук става въпрос за забавление. Другият важен въпрос е мярката, качеството и изобрететалността в това забавление…

Стефан Спасов


Постановката „Бъбрекът“ от Щефан Фьогел – на 19 Януари, в Kамерна зала на ДТ „Йордан Йовков“
Комедия от Щефан Фьогел
Режисьор Стефан Спасов
Участват: Димитър Петров, Татяна Христова, Георги Георгиев, Мария Генова.
Пиесата на съвременния австрийски драматург Щефан Фьогел предлага много емоции и поставя въпроса за това колко крехки могат да бъдат „идеалните“ семейни отношения. Какво се случва, когато партньорът или партньорката не може да разбере къде е границата между здравословния егоизъм и отдадеността на семейството? Ще разруши ли това изпитание един дълго съществувал брак?


Комедията „Капан за самотен мъж“ от Робер Тома – на 23 Януари, в Драматичен театър „Йордан Йовков“
Режисьор на спектакъла е Стефан Спасов.

Участват: Филип Янев, Владимир Трендафилов, Татяна Христова, Димитър Петров, Георги Георгиев, Димитрина Гинева.

Сценографията е на Димитър Митев, музикално оформление на Васил Василев, гардероб – Светла Кръстева, осветление Георги Георгиев.

Романтична вила в живописно френско селце е идеалното място за меден месец. Но булката изчезва и полицията е безсилна да я открие, а младоженецът дави мъката си в алкохол и трепетно чака вест от любимата.

За информация и билети: Билетен център на ДТ“Йордан Йовков“ – гр. Добрич / от 09.00 до 18.00 часа/ и на тел: 058/ 605 573

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights