22.04.2024 | 0:37

Драматичен театър – Пловдив полага основите на първото театрално изложение

Драматичен театър – Пловдив полага основите на първото театрално изложение на 15 и 16 юни 2024 година.

Изложението ще има за своя основна кауза да даде възможност на млади творци да представят свои работни проекти пред ръководните екипи на професионалните театри в България.

Форумът ще се провежда ежегодно в края на театралния сезон и ще съдържа две основни събития.

I. Първият ден ще бъде посветен на младите творци, техните проекти и публичното им представяне пред ръководните екипи на драматичните театри в България, с цел тяхна професионална реализация през следващата календарна година.

Условията за кандидатстване изискват изпращането на следните документи:

– описание на проекта (до четири страници, шрифт Times New Roman, размер на шрифта 12 (Font size), междуредие 1,5 (Line spacing);

– творчески биографии на екипа;

– приблизителен финансов план за реализация на проекта;

– връзки за контакт – телефон и имейл.

При желание могат да бъдат представени допълнителни визуални материали към проекта.

Крайният срок за кандидатстване е 17 май (включително).

До публичното представяне и събеседване с ръководните екипи на професионалните театри ще бъдат допуснати до 15 проекта, а авторите им ще бъдат уведомени за това в срок до 4 юни (включително).

Първоначалният подбор за съответствие на проектите, съгласно изисканите параметри, ще бъде осъществен от комисия на Драматичен театър – Пловдив.

Ръководството на театъра апелира кандидатите да не изпращат по имейл обемни файлове и насърчава предоставянето на линкове към сайтове или облачни пространства с качени снимкови или видео материали. Файлове, изпратени чрез временни линкове към сайтове за изпращане, няма да бъдат разгледани.

Адрес за изпращане на проекти – dtp@dtp.bg.

II. Вторият ден на театралното изложение ще бъде посветен на годишна среща на ръководните екипи на драматични театри. Тя ще засяга актуални въпроси на театралния мениджмънт в България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights