29.02.2024 | 18:18

Драматичният театър в Ловеч представя премиерата „Малката книжарница“

Снимка: Даниела Балабанова/БТА

Драматичният театър в Ловеч представя премиерата „Малката книжарница“. Режисурата и драматургията е на Кристиана Бояджиева. Тя разказа, че текстът се е зародил по време на пандемията и замисляйки се какво иска да каже днес на зрителя, решава да го постави на сцена.

Сценографията и костюмите са на Елица Андреева и Кирил Наумов. Композитор е Мáртин Костакиев. Участват актьорите: Боряна Бабанова, Диана Спасова, Златина Гълъбова, Марина Георгиева, Цветан Пейчев.

„Те ще Ви разкажат историята на тази малка книжарничка, която се ражда във време, в което хартиената книга вече не е толкова популярна.  Не са много хората, които четат хартиена книга, предпочитат информацията да я получават чрез други източници – телефони, аудиокниги, електронни книги. Хартиената книга се превръща в нещо от миналия век, а тя носи друга информация и послание“, заяви на пресконференция Бояджиева. 

По думите й „Малката книжарница“ коментира проблемът за това, че все пак имаме нужда от хартиената книга, поставя и въпроса за конфликта на четящия и нечетящия свят. 

„Много искаме зрителите, когато дойдат, гледат и си тръгнат, да имат желанието да отворят една истинска книга, да почетат и да видят колко е прекрасен този въображаем свят, когато ти ставаш сътворец заедно с автора“, посочи още режисьорът.

Тя разказа, че сюжетът е за една книжарница, отворена преди седмица от двама младежи. В един  ден идват три жени. Едната попада случайно, другата идва съвсем целенасочено, както и една чужденка, която обикаля света и пише блог за по-различните книжарници. Те се оказват заключени в книжарницата, когато изчезва най-ценната книга с антикварна стойност. 

Зрителите ще могат да видят представлението на 20 декември на камерната сцена на театъра.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights