22.02.2024 | 13:26

Драматичният театър в Търговище обяви началото на второто издание на конкурса „Зелената котка“

Екипът на Драматичния театър в Търговище обяви началото на второто издание на конкурс за съвременна драматургия за млади зрители „Зелената котка“, вдъхновен от едноименната пиеса на Елизе Вилк. Селекционер на текстовете ще бъде Емилия Илиева – театровед и драматург на Драматичния театър в Габрово, информират от ръководството на културната институция.

Целта на конкурса, чието първо издание бе обявено през есента на миналата година, е да се стимулира откриването и развитието на оригинална българска драматургия, засягаща актуалните проблеми и вълнения на подрастващите в тийнейджърска възраст.

И сега отново три текста финалисти ще бъдат представени под формата на пърформанс – четения в рамките на 23-тото издание на Международния театрален фестивал на спектакли за деца „Вълшебната завеса“ през май 2024 г. Победителят ще получи реализация на пиесата си на една от сцените на Държавния драматичен театър в Търговище.

Организаторите добавят, че конкурсът търси пиеси, които не са поставяни в професионален театър. Текстовете трябва да имат за фокус зрители от 13 до 19-годишна възраст. Пиесите трябва да са написани на български език и да не надвишават 60 страници.

Крайният срок за изпращане на творбите е до 7 април 2024 г.

БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights