29.02.2024 | 20:34

Драматичният театър в Търговище си сътрудничи с румънския „Йон Д. Сърбу“ в Петрошани

Снимка: Cornel Pintea @TDIDS

Заместник – директорът на Държавен Драматичен Театър Търговище Денислав Янев беше специален гост на честванията по случай 75-годишния юбилей на Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu” гр. Петрошани (Румъния), съобщават от театъра.
Поканата дойде след подписано споразумение за сътрудничество и партньорство между двата театъра по – рано тази година и в резултат на визитата на г-н Янев беше договорен обмен на спектакли в рамките на настоящия творчески сезон – гастрол на танцовия спектакъл „ВРЪЗКИ“ с хореограф Неделя Ганчева в Драматичен театър „Йон Д. Сърбу“ и гостуване на румънската трупа със зрелищен спектакъл за деца в рамките на следващото издание на Международния театрален фестивал „Вълшебната завеса“ в Търговище.
По посока на развитие на творческите кадри на двата театъра г-н Денислав Янев и г-жа Ирина Бодеа – Раду, директор на Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu”, обсъдиха и възможността за провеждането на интензивен уъркшоп за младите румънски актьори от страна на екипа на ДТ – Търговище и кръгла маса на тема „Театърът за младежи в Румъния: Добри практики“, водена от драматурга на театъра Клаудиу Гроза, като част от паралелната програма на фестивала „Вълшебната завеса“ през 2024г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights