24.07.2024 | 20:31

Драматичният театър представя тази вечер „Бъбрекът“, утре „Примадони“ 

Снимки и колаж Ангел Радилов, "Подиум"

Спектакълът „Бъбрекът“ на Драматичен театър „Йордан Йовков“ще бъ де представен днес, 28 ноември, от 19.00 часа в камерна зала на Драматичния театър в Добрич. 
Комедия от Щефан Фьогел 
Режисьор Стефан Спасов 
Участват: Димитър Петров, Татяна Христова, Георги Георгиев, Мария Генова. 

Page Break 

Ето и кратка анотация на пиесата: 
Катрин се нуждае от нов бъбрек. 
Нейният съпруг Арнолд, успешен архитект, има същата кръвна група, но се колебае дали да и даде своя бъбрек. 
Затова Катрин се отказва от помощта му. Когато приятелят на двамата Гьотц веднага обявява, че е съгласен да стане донор, започва истинска битка за бъбрека. Но дали е съгласна неговата съпруга Диана? 
Новата пиеса на съвременния австрийски драматург Щефан Фьогел предлага много емоции и , разбира се, не става въпрос само за един бъбрек, а за това колко крехки могат да бъдат „идеалните“ семейни отношения. Какво се случва, когато партньорът или партньорката не може да разбере къде е границата между здравословния егоизъм и отдадеността на семейството? Ще разруши ли това изпитание един дълго съществувал брак? 

Спектакъл „Примадони“ на Драматичен театър „Йордан Йовков“ще бъде представен във вторник, 29 ноември, от 19.00 часа. 
Автор Кен Лудвиг 
Режисьор Стефан Спасов 
Сценография Димитър Митев 

Участват актьорите: Валери Марков, Владимир Трендафилов, Татяна Христова, Георги Георгиев, Филип Янев, Димитрина Гинева, Красимир Демиров и Любов Николова. 

Тази пиеса на известния американски драматург Кен Лудвиг в голяма степен напомня сюжета на един от незабравимите холивудски филми „Някои го предпочитат горещо“ с Джак Лемън, Тони Къртис и Мерилин Монро. 

Двама гладуващи английски актьори, играещи откъси от Шекспирови пиеси в сърцето на Дивия запад, решават да се представят за любимите племенници на богата американка, която на смъртния си одър ги издирва.После племенниците се оказват момичета и актьорите слагат перуки, рокли и грим.За свое нещастие се влюбват в истинската наследница и нейната чаровна приятелка.В действието се включва и Шекспир с неговата прелестна, изпълнена с превъплъщения „Дванайсета нощ“. След хиляди перипетии побеждава любовта. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights