30.05.2024 | 16:05

ДТ „Й. Йовков“ представя Национална премиера на „ЦЪРКВА ЗА ВЪЛЦИ“, с Христо Мутафчиев във ФКЦ Варна

На 2 октомври 2023 г., от 19:00 часа в Зала 1 на ФКЦ – Варна е Националната премиера на възобновената постановка на ДТ „Йордан Йовков“ от Добрич „ЦЪРКВА ЗА ВЪЛЦИ“, от Петър Анастасов. На 3 и 4 октомври премиерните спектакли са на добричката основна сцена в ДТ „Йордан Йовков“, от 19.00 часа.

Главната роля е поверена на Христо Мутафчиев. С участието и на: Мария Гинкова, Владимир Трендафилов, Татяна Христова, Георги Георгиев, Мария Генова, Филип Янев, Димитър Петров, Димитрина Гинева.

Режисьор: Стефан Спасов
Сценография: Димитър Митев
Мултимедия: Красимир Янев

Гениалното в „Църква за вълци“ се крие в начина, по който
се изобразява многопластовият вътрешен свят на героите. Отчуждението и липсата на разбирателство са емоционално изтъкани чрез актьорски изяви, които задължително трябва да се видят на сцена. Актьорският ансамбъл, воден от талантливия Христо Мутафчиев, изгражда вярно и дълбоко всеки един от героите, предавайки техните вътрешни борби и страсти на публиката.

Съблазнението на „Църква за вълци“ идва от факта, че ни предоставя възможността да се замислим върху собствената си душевна сложност. Постановката ни изправя пред въпроси за верност и предателство, семейни връзки и ценности. От една страна, семейството се представя като неразборно общество, а от друга – като поле на борба за власт и признание.

Режисурата на Стефан Спасов подчертава изключителната драматичност на пиесата, но също така създава и невероятна динамика между героите. В тази „Църква за вълци“, сценографията на Димитър Митев и мултимедията на Красимир Янев създават атмосфера, която допринася за още по-голямото съпричастие на публиката към събитията на сцената.

„Църква за вълци“ не просто е театрална постановка,
а истинско изкушение за ума и сърцето на всеки зрител. Стремежът за власт, жадността за признание и желанието за обич са теми, които засягат всеки от нас. Вплитайки ги в страстна, интригуваща и дълбока история, постановката успява да създаде истински удар в сърцето на зрителя.

Спектакълът се посвещава на актьорите Пламен Панев, Радомир Андонов – Радо и Пламен Маринов, които си заминаха от този свят.

За премиерата във Варна, можете да купите своите онлайн билети от ePortal.BG или от каса на билетен център „Българан.

За информация и билети за премиерните спектакли в Добрич: Билетен център на ДТ“Йордан Йовков“ – гр. Добрич / от 9.00 до 18.00 часа/ и на тел: 058/ 605 573.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights