20.05.2024 | 6:00

Държавният куклен театър в Сливен с нова премиера

Държавният куклен театър в Сливен ще зарадва приятелите си с нова премиера на 14-ти април от 11 ч. 

Актьорите ни предлагат да погледнем на живота на възрастните през очите на децата и да разберем какво се случва, когато детските мечти се сливат с реалността, с новата си постановка „Ако бях голям“.

Драматизацията и режисурата са на Елза Лалева, сценографията  и куклите на  Мартина Варийска, а музиката на  Владимир Джамбазов. Ще помечтаем по детски и ще видим света на големите с участието на актьорите  Василена Чернаева, Виктория Иванова и Димо Савов

Спектакълът се осъществява с финансовата подкрепа на Общински фонд „Култура“ –  Сливен

Представлението „Ако бях голям“ привлича вниманието на деца  и възрастни, разкривайки чаровната пътека на детските мечти към големия свят, а главният герой е смел малчуган, който мечтае за големи приключения.

Основната идея на произведението е, че всяко дете, независимо от възрастта си, има своите големи мечти и желания. Чрез вълшебни кукли и оригинална сценография, малките зрители  ще се потапят в света на въображението и вероятно ще се запитат как би изглеждал живота им, ако бяха големи.

Със забавното чувство за хумор на режисьора Елза Лалева и актьорите ще ви представят  срещата между детската наивност и света на възрастните.

„Ако бях голям“ разказва историята на един малък герой и ни провокира да се замислим за взаимоотношенията между деца и възрастни и ни отвежда на едно пътуване из света на фантазията и мечтите.

Не пропускайте това вълнуващо представление, което ни припомня, че във всеки от нас се крие едно малко дете, което бърза „да бъде голям“ !

източник: БНР Стара Загора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights