12.04.2024 | 20:08

Държавният куклен театър в Търговище ще участва в Международен куклен фестивал в Подгорица

Снимка: Държавен куклен театър - Търговище

Държавният куклен театър в Търговище ще участва в Международен куклен фестивал в Подгорица, Черна гора. Пред публиката актьорите ще представят спектакъла „Бременските музиканти“, съобщиха от екипа на културната институция. 

„Бременските музиканти“ е куклено-театрален спектакъл, вдъхновен от известната в цял свят приказка на Братя Грим. Драматизацията и режисурата са дело на Теодора Попова, сценографията на Диана Узунова-Тодорова, а музиката – на Георги Гарчов. В ролите се превъплъщават актьорите Господин Динев – Дидо, Деница Славева, Димитър Караиванов, Микаела Кюркчиева, Христо Доков. 

Спектакълът на Държавния куклен театър в Търговище спечели награда за най-добра сценография и кукли от ХХІІ издание на Международния фестивал на спектакли за деца „Вълшебната завеса“. Отличието бе за сценографа на постановката Диана Узунова-Тодорова. Актьорът Димитър Караиванов пък беше награден с приз за мъжка роля от Националния куклено-театрален фестивал „Михаил Лъкатник“ в Ямбол за ролята му на Петела в постановката. 

В програмата на юбилейното десето издание на Международния куклен фестивал в Подгорица са включени спектакли на трупи от Сърбия, България, Албания, Северна Македония, Босна и Херцеговина и Черна гора. Те ще се представят на сцената в дните от 31 август до 4 септември. Изявата на актьорите от кукления театър в Търговище е на 3 септември, посочват opгaнизaтopитe.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights