26.05.2024 | 3:44

„Европа танцува“ отправя послание за чиста природа

Музикално-танцовият спектакъл „Европа танцува“ отправя послание за чиста природа, на 17 май, под куполите на „Ларгото“. Събитието от „Европейски музикален фестивал“ стана традиционна част от програмата на фестивала и вече за осми път ще събере на една сцена представителни младежки танцови ансамбли от София, съобщават организаторите от „Кантус фирмус“.

По думите им над 250 участници тази година ще забавляват зрителите с богата и разнообразна програма от изпълнения на класически и модерен балет, европейски и български фолклор, латино танци и съвременни денс стилове. Основен партньор за концерта е Дом на културата „Средец“, който отбелязва 50-годишен юбилей и се представя чрез участието на своите състави – „Здравец“, за чиято подготовка се грижат Георги, Александрия и Божидара Стоянови, и „Средец“ с ръководители Ива Търнева и Николай Илиев. С изпълнения ще се включат балетната школа „Маша Илиева“ и балетната студия „Алиса“, които също развиват дейността си в ДК „Средец“. 

За доброто настроение на всички ще се грижат и таланти от различните формации на Националния дворец на децата, в които софийските младежи откриват възможности за развитие на своите художествени умения. Това са балетната школа „Алегрета“ с ръководител Илина Агова, клуб по спортни танци „Стил“ с хореограф и преподавател Анелия Серафимова, студио за модерен балет „Цветни мечти“ (ръководители Борислава Бечева-Георгиева и Снежана Бечева), балетното студио „Макове“ с преподавател Евелина Желева, както и детско-юношеския фолклорен ансамбъл „Изворче“, ръководен от Симона Андонова и Радослав Тодоров.

По повод мотото „За чиста природа“, поставяйки като съпътстваща тема опазването на околната среда, участници ще бъдат ученици-активисти от младежка екологична организация „ПанГея“. Те ще запознаят публиката с възможностите за намаляване на въглеродния отпечатък и малките стъпки, които всеки отделен човек, още от най-ранна възраст, може да предприеме в тази насока.

Водеща на събитието ще бъде певицата от Националния музикален театър – Елица Красимирова, а сценарият е на Александър Мутафчийски. Входът е свободен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights