Европейският младежки поп-рок конкурс „Сарандев ’23“ започна в Добрич

Европейският младежки поп-рок конкурс "Сарандев '23" започна Снимка: Павлина Живкова/БТА

Европейският младежки поп-рок конкурс „Сарандев ’23“ започна на сцената на Младежки център – Добрич (МЦ). Представители на седем държави се борят за Гран при на конкурса тази година. Журито с председател Хайгашод Агасян оценява 55 участници. В комисията има представители на България – Николай Текелиев и Александър Петров, на Украйна – Ирина Романченко, на Казахстан – Каръйгаш Абдикаримова и на Полша – Михал Качмарек.  

На пресконференция в Национален пресклуб БТА – Добрич Хайгашод Агасян каза, че конкурсът „Сарандев“ е оставил следа като един от най-силните в страната. „Има много музикални конкурси в България, но „Сарандев“ има особена стойност. Битката е невероятна, тук няма случаен изпълнител“, заяви председателят на журито. Той допълни още, че Добричката музикална школа не отстъпва на никоя друга и това се доказва в последните години.

Днес е насрочена среща с най-малките под заглавие „Светът е хубав, светът е чудесен, светът има нужда от моята песен“. С тях ще работи Хайгашод Агасян. В следобедните часове друг от членовете на журито ще се срещне с по-големите участници. Михал Качмарек ще говори на тема „Да бъдеш млад и известен“. 

Във втората конкурсна вечер днес на сцената на МЦ „Захари Стоянов“ участниците ще се представят с песен по избор. 

Гала концертът и награждаването са на 13 май. 

ПАВЛИНА ЖИВКОВА

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *