24.07.2024 | 22:08

Елвира Пастърмаджиева заминава на концерт с „Добруджански звуци“ в родния си Ямбол

Голяма чест и напълно заслужена е поканата от маестро Паликаров нашият хор да изпълни заедно с музикантите от „Дианополис“ кантатата „Глория“ на Антонио Вивалди на 19 март 2023 г. от 11.00 часа в зала „Безистен“ Ямбол.
Идеята за този съвместен концерт е на Красимира Султанова – концертмайстор на Ямболския оркестър. Творбата на Вивалди е една от най – духовните творби, написана по думите на песнопението, известно в православната традиция като Велико славословие. С голям успех това произведение вече бе изпълнено от „Добруджански звуци“ пред добричката публика в концерта на 11 май миналата година заедно с Български камерен оркестър – Добрич под диригентството на Арто Чифчиян.
Елвира Пастърмаджиева – диригент на хор „Добруджански звуци“ не скрива собственото си и на хористите вълнение, че именно нашият хор е избран от световноизвестен диригент като Григор Паликаров. За солисти на хора са поканени оперните прими Галина Великова – сопран и Елеонора Христова – мецосопран от Държавна опера – Варна. Репетиционният процес в Добрич протече с акомпанимента на Радостина Гроздева – Кръстева.
Да пожелаем успех на концерта и достойно представяне на нашите изпълнители с „Глория“ за солисти, хор и струнен оркестър в Ре мажор на Вивалди!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights