22.02.2024 | 13:41

Емилия Милушева представи новата си книга „Да погалиш хоризонта“ в Регионална библиотека „Дора Габе“ – Добрич

Снимки: Ангел Радилов, "Подиум"

Емилия Милушева представи тази вечер пътеписната си книга „Да погалиш хоризонта“ в Регионална библиотека „Дора Габе“ – Добрич. Кратко резюме за авторката и книгата направи редакторът на изданието Петранка Божкова.
Авторът на „Да погалиш хоризонта”, Емилия Милушева е истински пътешественик. Тя ни води с душата и сърцето си на непознати места и ни оставя с усещането, че сме били там и искаме да се завърнем отново.
В предговора към изданието, тя споделя, че „Да погалиш хоризонта“ е следващата стъпка по земното кълбо след „Да пребродиш хоризонта” – с много обич и благоговение към всяко кътче на прекрасната ни планета. „Тези разкази се родиха като мираж по местата, където много от вас навярно са искали да бъдат. Като приказка за мечтите, пълна с щастие и късмет. Пътуването носи промяна в светогледа и така израстваме. Пътувайте и се оставете да достигнете и да погалите хоризонта“.
Емилия Милушева завършва езикова гимназия с преподаване на немски език „Гео Милев“ в гр. Добрич. През 1990 г. се дипломира с магистърска степен в Софийски университет „Св. Климент Охридски“, специалност българска и немска филология. До 1994 г. работи в радио „Свободна Европа“ в София. Междувременно завършва Международни икономически отношения в Университета за национално и световно стопанство. Заради работата на съпруга си живее няколко години във Виена, а след завръщането си в България става представител на немска търговска фирма до 2006 г. От 2007 г. до есента на 2022 г. живее със семейството си в Африка. През това време се занимава с благотворителни проекти и инициативи, участва в организацията на събития, представящи културата на различни страни по света. Сега живее в Рим, Италия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights