23.07.2024 | 14:34

„Етиопска повест“ от Хелиодор в „Двореца“ – Балчик

Античен театър „Огнян Радев“ представя ЕТИОПИКА или „Етиопска повест“ – първата театрална драматизация на класическия античен роман на Хелиодор от Емеса, който разказва за вълнуващата история на античните прототипи на Шекспировите герои Ромео и Жулиета: Теаген и Хариклея.
Късноантичен текст, който предава духа и атмосферата на елинизма, в който елинско, египетско, персийско, финикийско, а и, разбира се, етиопско контактуват активно и образуват особена сплав, израз на културното наследство на Средиземноморската цивилизация. В сюжета се преплитат няколко сюжетни линии: любовна, приключенска, бойна, властова, творческа и мистична. Спектакълът е подходящ за деца и възрастни, за професионални изследователи и заинтересовани любители и всеки е добре дошъл на него.
Благодарение на домакинството и подкрепата на „Двореца“ в Балчик, на открита сцена, между тихия плисък на морски вълни и внушителния силует на лятната резиденция на кралица Мария ще можете да видите спектакъла, който вече е спечелил 2 награди от Международния фестивал на младежките антични театри в Сицилия през месец май 2024 г.
Потопете се в ЕТИОПИКА на античния театър „Огнян Радев“, който от София, през Сицилия директно ще „акостира“ в първия ден на юли в близост до древния град на бог Дионис.
Начало на спектакъла: 20:00 ч.
Този специална постановка поставя началото на сезона на Открита лятна сцена – Двореца и е част от фестивалната програма InThePalace.

Входът е свободен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights