14.06.2024 | 19:25

Жената, която вдъхнови Екзюпери за „Малкият принц“

Снимка: Белослава Димитрова

Германската писателка Софи Вияр създава още един забележителен биографичен роман след „Пеги Гугунхайм и мечтата за щастие“. Този път тя ни запознава в „Мадам Екзюпери и звездите на небето“ с една истинска любовна история между силни и артистични личности, която учудващо не е толкова популярна…

Париж 1930 година. Младата художничка Консуело среща Антоан дьо Сент-Екзюпери на парти и това е любов от пръв поглед. Жизнерадостната латиноамериканка се превръща в муза на енигматичния пилот, който всъщност предпочита да пише и рисува. 

Малкият принц идва от неговите безсмъртни чувства към нея: Консуело е любимата роза, която принцът иска да защити със стъклена камбана и за която той постоянно мисли. 

Книгата прави Антоан известен по целия свят, но реалният живот с него е всичко друго, но не и лесен. Консуело се бори с изневерите му и се стреми най-накрая да излезе от сянката на известния си съпруг като успешна художничка, докато Антоан не се впуска в съдбоносен разузнавателен полет над Средиземно море през 1944 година.

Източник: БНР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights