18.07.2024 | 16:41

„Женска логика“ – тази вечер на сцена в Пазарджик

Тази вечер на сцената на Драматично-кукления театър в Пазарджик ще се играе постановката „Женска логика“, съобщиха от театъра.  Авторът на пиесата е Анатолий Крим, участват актьорите от пазарджишката трупа Людмила Даскалова, Георги Керменски, Кристина Топалова, Диана Досева и  Тодор Танчев. 

„Женска логика“ се поставя от Владимир Петков, с превод от Надя Попова, поясняват още от Драматично- куклен театър „Константин Величков“.

Една самотна, все още млада жена е изправена пред избор – богат и влиятелен мъж ѝ предлага женитба. Прелюдия към нея е разходка до Париж. Проявите му са в стила на едновремешните аристократи, макар и в условията на днешна Русия: луксозен автомобил „Бентли“ вместо каляска и неизменните каси с шампанско. Съперникът му няма какво да предложи освен любовта си. Изборът, който прави младата жена, като че ли противоречи на логиката. А може би не, ако е оправдано понятието „женска логика“. „Лирическа комедия за любовта“ – така театралната критика в родината на известният украински писател Анатолий Крим характеризира пиесата след една от многобройните ѝ постановки, разказват от театъра.

Следващото представление, което ще бъде представено на пазарджишка сцена в четвъртък, е „Молба за напускане“, уточняват от театъра.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights