29.02.2024 | 20:50

Живко Петров и френският джаз китарист Юго Липи ще имат концерт в София

Живко Петров и френският джаз китарист Юго Липи – носител на наградата на френската Джаз академия за най-добър музикант (2019), ще имат концерт в София, съобщават организаторите от Българския културен институт в Париж.

След като през декември миналата година двамата свириха в парижкия джаз клуб Sunset Sunside, на 25 януари е гостуването в столичния Sofia Live Club. Концертът, наречен „Между приятели“, е първа среща на сцена на двамата артисти.

Юго Липи e роден на 2 май 1977 година в Портсмът, Южна Англия. Свири на китара професионално от 17-годишен в различни клубовете и концертни зали в Нормандия. През 1998 г. се установява в Париж, където бързо става един от най-разпознаваемите музиканти на легендарната със своите джаз клубове улица „Ломбар“. От началото на 2000 година досега не спира да обикаля европейските сцени, Япония, Африка и Америка.  Свирил е заедно със световни звезди като Сара Макензи, Мелъди Гардо, Майкъл Леджънд. Работил е с Дейвид Линч за филма му Inland Empire (2006). Участва в турнето на La La Land под диригентството на Джъстин Хъруиц – композитор и носител на „Оскар“ за музиката във филма. 

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights