24.07.2024 | 21:05

Журналист, ученик и писател са победители в конкурса за послание, представящо област Добрич

Сн. "Подиум"

Областният управител Здравко Здравков благодари на всички, които се включиха. Победителите ще бъдат отличени 

Румен Тодоров – журналист, е победителят в конкурса за избор на послание, представящо област Добрич, което ще бъде изпратено на организаторите от Инициативата „Пилон Рожен“. Единодушно журито в състав председател областният управител Здравко Здравков и членове – гл. ас. д-р Камелия Койчева – зам.-директор в Колеж Добрич към Шуменски университет, Добри Добрев – директор на Регионален исторически музей Добрич, Галина Бозукова – журналист, и Елена Христова – член на Съвета на децата към Държавна агенция за закрила на детето, избра посланието, предложено от Р. Тодоров: „Поколения в полет над полето и морето на мечтите“.

На второ място бе класиран Христо Атанасов – 16-годишен ученик от гр. Шабла с предложението му: „Там, където думите ухаят на топъл хляб“. Почетното трето място бе присъдено на писателя Георги Балабанов от Генерал Тошево за предложението „Добруджа – хлебородна земя за духовност, мъдрост, светлина!“. 

И тримата автори дадоха съгласие относно предложената от журито редакция в посланията им. 

Областният управител Здравко Здравков изказва благодарност на всички, включили се в конкурса и пожелава да са здрави и да не губят творческо вдъхновение.

Отличеното послание ще бъде изпратено до Инициативата, реализираща проекта „Пилон Рожен“.

Тримата автори на класираните послания ще бъдат отличени от областния управител Здравко Здравков

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights