18.07.2024 | 18:18

Започват „Велинградските празници на културата”

Тази година емблематичните „Велинградски празници на културата” ще бъдат открити официално на 6 юли, когато е и Денят на Велинград.

За 51-ви път централният площад „Николай Гяуров” ще бъде сцена на различни изяви от 5 до 20 юли включително. Програмата ще започне от 5 юли с Шоу на Представителен духов оркестър с мажоретен състав „Димитър Мечев” и гостуващ духов оркестър, съобщават от Община Велинрад.

Денят на Велинград, 6 юли, според предварителната програма, ще започне в 9:00 часа с тържествена литургия, а след нея ще посрещнем теснолинейката за традиционното пътуване „С малкия влак в деня на Велинград”, организирано от гражданско сдружение „За теснолинейката”.

От 18:45 часа Представителен духов оркестър и мажоретен състав „Димитър Мечев”, заедно с формация „Тъпанджии” ще поведат официалните лица, граждани и гости на града до пл. „Николай Гяуров“, където талантливите ни самодейци ще изнесат празничен спектакъл „С Велинград в сърцето”. Гост участник в първия ден от празниците ще бъдат Дара, Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени”.

Сред акцентите в програмата са концертите на обичаните от всички: Криско, Дивна, Папи Ханс, Тони Димитрова, Стоян Захариев, Ивелина и Велислава Костадинови, FYRE и ансамбъл „Тракия”.

В рамките на 24 дни Велинград ще се превърне в център на културата, в който ще се изявят както популярни български звезди, така и множество млади местни таланти. Община Велинград е предвидила събития за всички възрасти. Част от тях са: пленер „Велинград-музика и багри”, детското „Синьо лято“, литературни вечери, изложби, лятно училище „Да съхраним красотата на миналото”- дърворезба, грънчарство и тъкачество.

Велинградските празници на културата са неизменна част от Културния календар на община Велинград. Организаторите запазват правото си програмата за Велинградски празници на културата – 2024 г. да бъде актуализирана и променяна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights