13.06.2024 | 14:21

Започват „Дните на Православното кино 2023“ в Ловеч

С благословението на Ловчанския митрополит Гавриил Ловеч отново посреща „Дните на православното кино“, организиране от Ловчанска Света Митрополия. Както е по традиция, прожекциите ще се провеждат  от първата до петата седмица на Великия пост в параклиса „Въведение Богородично“ на новата катедрала „Св. св. Кирил и Методий“ в Ловеч, съобщават от Ловчанска митрополия.

Първата прожекция ще се състои в понеделник, 6 март от 18:00, и ще ни запознае с драматичната съдба на известния руски предприемач и благотворител Инокентий Сибиряков, завършил живота си като монах подвижник на Св. Гора Атон.

Прожекциите ще продължат на 13 март с филма на режисьора Марин Градинаров, посветен на жизнения евангелски път великата подвижница на нашето време схиигумения Мария Дохторова. Под нейното духовно ръководство в продължение повече от 7 години е бил и Ловчанският митрополит Гавриил.

Седмица по-късно зрителите ще имат възможност да видят „Пътят на воина“, повествуващ за изповедническия живот на един от съвременните образци на българското свещенство – о. Георги от Жегларци.

Инициативата включва и други интересни ленти. Четвъртата прожекция ще ни разкаже за съвременния руски старец Кирил Павлов, а последният филм, както всяка година, ще ни отведе в Градината на Пресвета Богородица – Св. Гора Атон.

Мястото на събитието е параклисът „Въведение Богородично“ на новата катедрала „Св. св. Кирил и Методий“ в центъра на града. Часът е 18:00. Входът е свободен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights