29.02.2024 | 18:36

Започва организацията на Шестия фестивал на българската книга в Брюксел

Започва организацията на Шестия фестивал на българската книга в Брюксел. Това съобщиха от Българската културна асоциация в Белгия в своята Фейсбук страница. 

През тази година събитието ще събере в белгийската столица писатели, издатели и любители на литературата в периода 1-2 юни.

Както БТА писа, в петото издание на фестивала участваха писателите Мария Касимова-Моасе, Виктория Бешлийска, Гергана Георгиева, Йордан Славейков, Владимир Зарев, Момчил Николов и издателят Манол Пейков. В рамките на два дни те се срещаха с гостите на събитието, отговаряха на читателски въпроси и даваха автографи. 

Форумът се организира от Българската културна асоциация в Белгия, с подкрепата на Посолството на България в Брюксел, в партньорство с български издателства. На фестивала гостуват писатели и поети, творящи в Белгия и други държави в Европа. Събитието е място за срещи между читатели, издатели и творци на перото.

Дебютното му издание се проведе през 2019 година, непосредствено след откриването на българската секция във фламандската библиотека “BIB SOPHIA“ в Брюксел. 

Българската културна асоциация в Белгия е създадена през есента на 2017 година от българи, които живеят в Белгия. Нейната мисия е да представя българската култура в сърцето на Европа – Брюксел, като я обогатява чрез съвместни проекти с белгийски организации. Театралните спектакли, концерти и филмови прожекции с български артисти се радват на радушен прием сред нашите сънародници в Белгия.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights