26.09.2023 | 1:31

Започва 13-ото издание на фестивала за поп и рок музика „София 2023“

На 18 септември музикалният свят на България ще се обедини в Зала 1 на НДК, започвайки ХIII издание на Фестивала за поп и рок музика „СОФИЯ 2023“.

Събитието, което ще се проведе от 19.00 часа, е най-големият музикален форум в страната и всяка година привлича вниманието на множество меломани и почитатели на българската музика.

Централната част на фестивала винаги е Конкурсът за нова българска поп и рок песен за текущата година. За тази престижна награда се състезават 14 нови и обещаващи песни, представени от композитори, текстописци, аранжьори и изпълнители от цялата страна.

За оценяването на конкурсните песни е съставена селекционна комисия, включваща утвърдени автори на музика, текст и аранжимент, както и представители на радиостанции. Експерти се сблъсква с трудното решение кой трябва да бъде носител на титлата „Най-добра нова българска поп и рок песен“ за текущата година.

По думите на Пейо Пеев, организатор на фестивала, сред най-опитните участници в програмата са Маргарита Хранова, Нели Рангелова, Илия Ангелов и много други, които в продължение на години са сътворявали и изпълнявали музика, оставяйки след себе си следи в историята на българската поп и рок сцена. Събитието обаче не се ограничава само до утвърдени имена. Младите изпълнители също имат шанс да се представят и да бъдат открити от нова публика и критици.

В ефира на предаването “Нашият ден“ той информира, че журито има своята роля при оценяването на участниците, но също така и публиката има възможността да гласува за своите фаворити и да определи победителя в категорията „Награда на публиката“. Освен това събитието предоставя и специална награда, която носи името на Петър Гюзелев, и която се връчва на най-изявения участник според журито.

Източник: БНР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights