27.02.2024 | 1:51

ЗАПОЧВА 13-ТО ИЗДАНИЕ НА ФЕСТИВАЛА НА БЪЛГАРСКИЯ ФИЗИЧЕСКИ И ВИЗУАЛЕН ТЕАТЪР „ЕРАТА НА ВОДОЛЕЯ“

От 18 до 22 октомври Бургас отново ще бъде домакин на едно от най-чаканите и нестандартни събития през годината – „Ерата на Водолея“. 13-то издание на фестивала ще представи спектакли и пърформанси в няколко сегмента – театър, танц, куклен театър.

Участници тази година са трупи от България, Унгария, Израел и Исландия, а всички прояви са ярък пример на съвременните тенденции в концептуалното сценично изкуство. Ще бъде продължена и традицията някои от спектаклите да са насочени към по-младата публика. За първи път ще има и документално кино от България, Гърция, Турция, Босна и Херцеговина.

Сред участниците са Фондация „Ден Гри“, Парс Про Тото, Даниел Едвардсон, Театър ,,Арт Ленд”, Държавен куклен театър Бургас, Катя Петрова, Линда Русева, Майя Праматарова, Тита Димова-Вантек, Васил Емилов Зелямов, Метеор, Център за изкуства „За Родопите“, Танцова компания „Дюн“, Радослав Йорданов, Катина Дишков, Лара Стефансдотир и др.

Локации на фестивала са Културен дом НХК, Драматичен театър „Адриана Будевска“, Държавен куклен театър – Бургас, Културен център „Морско казино“, Център за съвременно изкуство и библиотека. Входът на всички събития е свободен.


13-то издание на „Ерата на Водолея“ се организира от Независима фондация „Театър в куфар“ и Фондация „За Родопите“ и финансовото съдействие на Министерството на културата и Община Бургас. Партньори на фестивала са още НФК чрез „Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации 2022”, Фестивал „Balkans Beyond Borders” Атина, Фондация „Арт Офис“ София и Проект „Бургас вълнуващ и артистичен“, финансиран по Програма РА14 от ФМ на ЕИП.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights