23.06.2024 | 7:11

Започна конкурсът за Нова българска поп и рок музика „Пролет 2023“

Песните за двете категории се подават до 31 март

БНР обявява началото на конкурса за Нова българска поп и рок музика „Пролет“ 2023

„Тази година даваме повече възможности на участниците да кандидатстват. Имаме две категории“, обясни в предаването „Преди всички“ музикалният редактор Елена Ангелова, продуцент на Конкурса. И допълни: 

„Песните трябва да са нови, да са на български език, да са българска продукция и да се осъществяват от български музиканти. В първата категория – „Нова българска поп и рок музика“ ще раздадем Голяма награда, Награда за дебют и Награда на публиката. Голямата награда дава шанс на победителя – запис на нова авторска музика в БНР. Втората категория е за участие във фестивала „Евросоник“ в Грьонинген, Нидерландия. Изпълнителите няма да участват с конкретна песен, а като група или проект. Включването в този фестивал е много полезно, защото там присъстват представители на различни европейски лейбъли, управители на клубове и хора, правещи програмата на различни фестивали“. 

В селекционната комисия и за двете категории ще участват музикални редактори от всички програми на БНР. 

Финалистите ще изпълнят песните си на живо на 31 май.Тогава седемчленно жури от музиканти ще определи победителя в „Нова българска поп и рок музика“. Носителят на наградата в „Евросоник“ ще бъде определен от организаторите на фестивала, като в тази категория няма езиково ограничение за текста на песните. 

От днес до 31 март т.г. всеки, който желае и отговаря на изискванията, може да участва и за двете категории. Повече информация за Конкурса може да бъде намерена на сайта bnr.bg/prolet

Източник: БНР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights