26.09.2023 | 2:09

Започна набирането на участници в Националния детски конкурс „Фолклорна огърлица“ в Котел

В Котел започна набирането на участници в Националния детски конкурс „Фолклорна огърлица“ 2023, съобщиха организаторите на музикалното събитие от Община Котел и народното читалище „Съгласие-Напредък 1870“.

Конкурсът ще се състои на 29-ти април, (събота), в залата на Читалищен дом – Котел, а право на участие в него имат индивидуални изпълнители (певци и инструменталисти), танцови състави, вокални групи и хорови състави, групи за детски изворен и обработен фолклор от 7 до 14 годишна възраст от цялата страна. Крайният срок за изпращане на заявката е 21 април на адрес: 8970 Котел, Читалище „Съгласие–Напредък 1870”, пл.”Възраждане” 4 или на e-mail: rajchewa61@abv.bg или на raychevamariq@abv.bg.

Класирането на участниците ще се извърши от жури в състав от професионалисти – преподаватели и фолклористи. Всички изпълнители ще получат грамота за участие. За първите три места от всяка категория и възрастова група са осигурени награди. Предвидени са специални и поощрителни награди.

Събитието е част от културния календар на общината и се прави ежегодно. Целта на конкурса е да се приобщят децата към съкровищницата на българския фолклор и да се даде възможност за индивидуална изява и откриване на млади дарования.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights