25.09.2023 | 21:58

Ивомир Колев написа „Българската история накратко. 250 значими събития“

Това е Иво. Той написа книгата, която дълго време чакахте. Но преди да стигнем дотам, нека първо ви го представим.  

Ивомир Колев е на 29 години Бакалавър по „Политология“ и магистър по „Теология“ от Софийския университет. През 2021 г. получава квалификация за учител по история. Предстои му защита на дипломна работа по неговата втора магистратура – „Античност и Средновековие“. 

От близо десет години се занимава активно с история. Автор и редактор е на десетки статии, сценарист на документални филми и поредици. Първата си книга пише още 20-годишен. Следват още няколко издания, сред които „Енциклопедия на Първата българска държава“, „Българската бойна слава“ и др. 

Автор е и на четири книги от детската поредицата „Исторически приказки“, посветени на царете Самуил, Калоян, Симеон и Асен и Петър  

Към момента е учител по история на ученици от 3. до 7. клас. Като такъв си поставя за цел да представя родното минало по увлекателен за подрастващите начин. Това негово желание го тласка към написването на книга, която да е насочена към широк кръг читатели, сред които и ученици. 

Така се ражда идеята зад най-новото ни издание – „Българската история накратко. 250 значими събития“. Отваряме скоба – само за седмица след излизането си, книгата е на път да изчерпа първия си тираж  

Текстът обхваща огромни хронологични рамки, като започва от разпада на Стара Велика България и завършва с приемането на действащата българска конституция. За написването му авторът използва десетки източници, които са поместени в библиографията и са достъпни за всеки читател, желаещ да научи повече. 

Всяко едно събитие е представено на една страница. По този начин книгата далеч не претендира за изчерпателност, но в същото време съдържа в себе си всичко необходимо Наред с това, читателят би могъл да намери и не толкова познати исторически моменти (като например похода на Зеления граф срещу България). 

През годините ни питахте неведнъж за подобно издание. Надеждата ни е, че сега ще успеем да отговорим на интереса ви към книга, събираща в малък обем всичко важно от българската история. 

Линк към книгата ТУК.  

Приятно четене! 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights