28.05.2024 | 16:59

Играят Йовковата „Боряна“ и в „Сити Марк Арт Център“ София

В ролята на Боряна гостува актрисата от Младежкия театър "Николай Бинев" Гергана Христова, Снимка: ДТ "Й. Йовков"

Почитателите на Мелпомена ще могат да гледат постановката на ДТ „Йордан Йовков“, „Боряна“ на 1 ноември, от 19:30 часа, в „Сити Марк Арт Център“ в София.
„БОРЯНА”
От Йордан Йовков
​​Режисьор Стефан Спасов
Сценограф Димитър Митев
Участват: Гергана Христова (гост), Красимир Демиров, Филип Янев, Владимир Трендафилов, Димитър Петров, Любов Николова, Татяна Христова, Валери Марков, Иван Мандев.

“Боряна” е история за краха на едно семейство… Сигурността и спокойствието на патриархалния уют в него са безвъзвратно разрушени, а греховете се онаследяват. За да оцелее, през нови грехове, всеки се домогва до пари и власт. И когато брат брата продава, се появява тя. Пееща, красива, усмихната, искрена. Учи озверелите на ценности, с които не се търгува – любов, прошка, честност, уважение.
Архетипно сме свързани с Йовковия свят и неговите герои, а пиесата му отдавна се е превърнала в класика, един от бисерите в българската драматургия. Златил и Боряна са знакови образи, атестат за майсторско актьорско превъплъщение.
И конфликтът в пиесата става все по-актуален в съвременния ни консуматорски свят. Любовта не издържа под напора на материалното… Затова е нужна Боряна.

Сити Марк Арт Център
София, бул. “Янко Сакъзов” № 30

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights