23.04.2024 | 14:15

Извън кадър, но навътре в човека: Георги Златарев в „Кино с думи“

Има много повече от черно и бяло в нас, има цветове, които се преливат. За тази непрестанна вътрешна трансформация разказват персонажите, в които се превъплъщава Георги Златарев. На пръв поглед всеки един от тях е очевидното, но само защото хората често виждат другите не такива – каквито са, а такива – каквито са самите те. Никой не знае какви вътрешни битки води другият. Не е и ясно за добро ли е това, че сме толкова сложни същества, но е неоспорим факт, който трябва да приемем.

Именно за приемането говори и Георги Златарев в „Кино с думи“. Докато обхожда уж киновселената – богата откъм сюжети, изразни средства, напредък в технологично отношение и необятни възможности на човешката мисъл, актьорът прави дисекция на човешкото. Идеята за щастието, което е в главата, за вечния стремеж да запазим душата чиста, за пътя към себепознанието, по който е неизбежно да не се вгледаш в себе си – това са само малка част от темите, които той засяга.

Георги Златарев всъщност е общото между актьорите Салма Хайек, Клер Форлани, Харви Кайтел, Мира Соровино, Дейвид Аркет и Стив Бушеми и българските сериали „Дяволското гърло“, „Отдел „Издирване“, „Порталът“ и „Лъжите в нас“. Той си партнира с холивудски имена и пресъздава родни заплетени сюжети с еднаква страст и отговорност. От 5-годишен е влюбен в киното и противно на всяка логика тайнството за него продължава да се крие в процеса. Любовта не угасва, а магията е в детайлите.

Актьорът, който неспирно се снима у нас за чужди продукции, но замина за Щатите, за да участва в българска такава, се отдава на различни интереси – психоанализа, фотография, обиколи из страната с колело, астрономия и астрофизика, аудиотехника и българска история. За последното е убеден, че трябва да се учи със самочувствие. Само така човек може да е наясно със себе си и мястото си в този свят.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights