18.07.2024 | 18:09

Изключително успешен уикенд за Студио „ЗОНЕЛИ“ – още 19 отличия от конкурсите „ART STARS – Звезди на изкуството” и „Утринна звезда“

Снимки и колаж: Студио „ЗОНЕЛИ“

Изминалата седмица донесе на младите изпълнители на Студио „ЗОНЕЛИ“ над 30 отличия, сред които са и тези от конкурсите „ART STARS – Звезди на изкуството” и „Утринна звезда“.
Деветото издание на Международния музикален конкурс „ART STARS – Звезди на изкуството” се проведе на 6-ти и 7-ми юли в Младежки дом – Варна и събра млади поп изпълнители от цялата страна. В него се представиха осем възпитаници на вокалния педагог Елена Карабельова, като успяха да грабнат общо 18 награди в различни номинации: „Поп“, „Джаз“, „Рок“, „Песен от филм или мюзикъл“, „Песен на роден език“, „Детска песен“.
При най-малките в първа възрастова група Вилиян Вълчев, който за пръв път участва в конкурс, стана носител на едно първо и едно второ мяста, а Симона Тодорова получи първо място за филмовата си песен.
Във втора възрастова група Никол Михайлова бе удостоена с две втори награди, а Виктория Михайлова с три трети. В трета възрастова група Ивайла Михайлова завоюва две първи места и едно второ, а Петя Минчева и Пламен Иванов могат да се похвалят с по две втори места. В четвърта възрастова група Студио „Зонели“ бе представено от Петя Георгиява, която също се справи отлично като завоюва три втори награди.
Професионалното жури бе с педседател Хайгашод Агасян – композитор и членове: Доротея Бальовска – вокален педагог и Директор на конкурса „Речни ноти“ – Тутракан; и Шанел Еркин – певица.
Международният музикален конкурс „ART STARS – Звезди на изкуството” е включен в Календара на Министерството на културата и се организира от Фандация „Звезди на изкуството“.

Също в края на миналата седмица – на 4 юли в курортен компрлекс „Златни пясъци“ протече конкурсът в раздел „Музика“ – категория „Поп песен“ на Международния фестивал на изкуствата „Утринна звезда“. Пламен Иванов от Студио „Зонели“ взе участие в този форум с две песни по регламент – българска и чужда. Журито оцени представянето му високо и му присъди първа награда. Пламен получи своето отличие на Гала концерта, който се проведе на 6 юли – събота на открита сцена в „Златин пясъци“.
Международният фестивал на изкуствата „Утринна звезда“ има дългогодишни традиции е се организира от Арт академия „Утринна звезда“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights