10.12.2023 | 13:42

Излезе четвъртият том от поредицата „Древните българи“

В четвъртата книга от поредицата „Заблуди и факти за древните българи“ д-р Живко Войников ни запознава със заключенията от своите дългогодишни изследвания по-отношение на може би най-сложните, важни и нерешени въпроси за бита и културата на древните българи, които представляват проблем за историческата наука от тяхното откриване и поставяне до ден днешен.

Кой е българският бог? Какво изобразява Мадарският конник? Какво символизира ипсилонът с две хасти – IYI. Какъв е календарът на древните българи? За какво се е използвала розетата от Плиска? Какво е записано в скалните надписи от Мурфатлар? Коя е столицата на Стара Велика България и къде са погребани владетелите Кубрат и Аспарух? От къде идва практиката на изкуствена деформация на черепа при древните българи? Авторът посочва приносите и недостатъците у написаното от изследователите преди него и предлага своето решение на тези въпроси.

Непредубеден и разчитащ на всички налични достоверни източници, д-р Живко Войников не се притеснява да ревизира дори някои свои предишни схващания в името на това да се достигне до историческата истина и да се преодолеят вековни заблуди. Резултатът е един обективен и зрял анализ на поставените въпроси, който ще привлече вниманието и на любители и на професионалисти.

Книгата можете да закупите от ТУК.

Издателство „Еделвайс“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights