30.05.2024 | 16:07

Изложбата „Джаз портрети“ на фотографа Константин Зайков ще бъде открита днес в Музея на фотографията в Казанлък

На 25-ти август от 17:00 часа в Музея на фотографията ще бъде представена авторската изложба „Джаз портрети“ на Константин Зайков, като част от Празници в долината на тракийските царе 2023 г.

Константин Зайков е фотограф и пътешественик. Живее в Ямбол. Удостоен е със званието „Отличен Артист на Европейската асоциация на изящната фотография“ и „Опитен фотограф на Американската фотографска асоциация“. Израснал с джаз музика, от десетина години снима артистични джаз изяви и е известен като BG Jazz Photo. Негови творби са експонирани в над 80 държави по света. Притежава множество международни фотографски отличия и награди.

Изложбата „Джаз портрети“ за първи път се представя в Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства в град Казанлък и е петата му поред самостоятелна изложба на тема джаз музика (втора в Казанлък, след изложбата в парк „Тюлбе“ през 2022 година.)

Изложбата се осъществява по покана на Община Казанлък, домакините от Музея на фотографията и организаторите на ДЖАЗ ФЕСТ Казанлък. Изложбата се посвещава на 50 години джаз фестивали в България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights