24.04.2024 | 19:07

Изложба „Пътуване“ на Валентин Ангелов в галерия „Ракурси“

Галерия „Ракурси” има удоволствието да представи изложбата „Пътуване” на Валентин Ангелов от 28 февруари до 16 март 2024 г. Художникът показва живопис, рисунка и рисувана керамика, създадени през последната година, през по-голямата част от която е работил в Тоскана и произведенията носят нейният дух и атмосфера.
Изложбата представя неговият приятел писателят Деян Енев:
„Валентин Ангелов може да нарисува всичко. Дори най-трудното за рисуване „Опаловият час„ когато слънцето го няма вече, но и луната още я няма. Но нима по-лесен за рисуване е „Ангелът в щрайха“ не всички ще го видят, но той е там, прегърнал струните. И тъкмо защото е почти невидим, но вездесъщ, картините на Валентин Ангелов говорят и с езика на музиката. Те буквално звучат като изпети песни.
Всяка изложба на Валентин Ангелов е пътуване към пределите на света, но и към пределите на душата. И като стана дума за предели, и тези тримата са тук – Тримата влъхви, Каспар, Мелхиор и Балтазар, дошли от най-далечните предели. Трите рисунки на Валентин Ангелов, посветени на тях, са, без никакви уговорки, шедьоври. Заедно с „Човекът-остров“, портрет на един човек, понесъл на гърба си своя свят.
Същото, каквото прави и художникът Валентин Ангелов.“

Откриване: 28 февруари 2024, 18:30 – 20:00.
Галерия „Ракурси“, София 1000, ул. „Хан Крум“ 4А

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights