15.07.2024 | 8:15

Изложба с илюстрации от детски книги бе открита в Художествената галерия на Добрич

Снимки: Ангел Радилов,"Подиум"

Тази вечер в Художествената галерия на Добрич бе открита изложба с илюстрации от книги на издателство „Точица“ озаглавена „Мисли, преди да пораснеш“.
Селекцията от илюстрации е дело на Мариета Ценова. Изложбата се осъществява с подкрепата на програма „Създаване“ на Национален фонд „Култура“.
Кирил Златков, Миглена Папазова, Ясен Григоров, Сияна Захариева, Пенко Гелев, Калина Мухова, Вяра Бояджиева, Милена Вълнарова, Мила Янева-Табакова, Юлиян Табаков, Анелия Пашова, Анна Цочева, Анна Георгиева, Аля Маркова и Ина Христова представят книги, издавани от създаването на „Точица“ през 2010 г. досега. Книги за мълчанието и за умението да говориш, светове на реалното и на въображаемото, на видимото и на отсъстващото. Надяваме се, че те ще заговорят едновременно и на днешните деца, и на онези, които малко необмислено са пораснали.
Изложбата е експонирана и може да бъде разгледана до 22 юли в залите на Художествена галерия – Добрич.
Утре 28 юни ще бъдат проведени творчески ателиета със Зорница Христова и Ясен Григоров. На тях децата ще имат възможността да измислят и нарисуват свой необикновен „домашен любимец“. Може би той ще стане техен въображаем приятел?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights