01.12.2023 | 20:58

ИЗЛОЖБА С ОРИГИНАЛИ НА ФРЕНСКИ ИМПРЕСИОНИСТИ ЩЕ БЪДЕ ПОКАЗАНА ЗА ПЪРВИ ПЪТ В БЪЛГАРИЯ

„Френски импресионисти – графика” – Колекционерска изложба от рисунки на френски импресионисти

Уникална изложба „Френски импресионисти – графика” от рисунки на Пол Гоген, Анри дьо Тулуз-Лотрек, Пиер Огюст Реноар, Едуар Мане, Алфред Сисле, Арман Гийомен и Пол Сезан ще бъде показана за първи път в България. Откриването на изложбата ще се състои на 25 август 2023г. от 18.00ч. в Художествена галерия „Петко Чурчулиев” , в Димитровград, бул. „Д. Благоев“ №7.

Изложбата включва оригинални графични произведения на най-големите имена сред художниците импресионисти. Всички творби са оригинали, те са важна част от художественото наследство на тези майстори и се намират в колекции на най-големите национални музеи и галерии в целия свят. Показани заедно в тази изложба, тези творби ни демонстрират как себеизразяването в графична форма е било важна част от творческите търсения на импресионистите и е намерило израз в създадените от тях шедьоври.

Произведенията, които ще бъдат показани в Димитровград са част от колекцията на семейство Кесаури. Изложбата е с висока културна стойност и ще бъде показана за първи път в нашата старана. Като град с отношение към изкуството Димитровград отделя специално внимание на подобен тип събития, които дават възможност на гражданите и гостите на града да се докоснат до световното изкуство. С колекционерската изложба на френските художници ще стартира програмата за Празника на Димитровград. Събитието се организира съвместно с Арт Експо Сиа (Франция) и колекцията на семейство Кесаури (Латвия), съобщават от Община Димитровград.

Откриването на изложбата ще се състои на 25 август 2023г. от 18.00ч. в Художествена галерия „Петко Чурчулиев” , в Димитровград, бул. „Д. Благоев“ №7.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights