24.07.2024 | 22:25

Илиян Кузманов: Представянето на една книга е част от успеха ѝ

Илиян Кузманов, Снимка: Мая Данчева, БНР

Писателят Илиян Кузманов оглави класацията за най-предпочитана книга във Великобритания на Talk Radio. Романът му „Дяволът. Аз го познавам“ е изпреварил световно известни имена, което е сериозен пробив на българската литература зад граница. Това е втората книга на Илиян Кузманов. С първата си – „Видиш ли Буда, убий го“, той успя да влезе в топ 20 на Амазон.

Илиян Кузманов с нова книга и с нова кауза
Книгата „Дяволът. Аз го познавам“ е провокативен роман, който пресъздава най-тъмните страни на тоталитарните общества – от вековете назад до наши дни. Акцентът е свободата и нейните измерения в различните реалности. Интересен е начинът по който писателят излиза от досегашните рамки, предлагайки друг път към просветлението, дълбоко скритото в човешката същност. Толкова дълбоко, че понякога самият човек не подозира за съществуването на волята и силата, която притежава.

„Втората книга ми е повече на сърце. Това е дълбок роман с много сюжетни линии, много пластове, история, философия, религии. Това се харесва на публиката. Получи се една много успешна смес“.

Преди да стигне до класацията, книгата бе представена на литературно турне, озаглавено „Мисия Лондон“, финансирано от самия писател . Защото промотирането е част от успеха. Публиката се вълнува не само от книгата като продукт, но и от самия автор – като човек, убеден е Кузманов.

Според него всеки успех, независимо в каква област е, идва в момента на натрупването от предишни събития и действие на самия човек. Дори и неуспешните на пръв поглед проекти, носят ползата на опита, а той пък е част от израстването, ако отсееш поуките.

Илиян Кузманов е от Пазарджик, но е гражданин на света. Последните години живее във Великобритания, където наред с останалите неща развива и социален бизнес, насочен към хора и общности, които в даден момент имат нужда от подкрепа.

Същото се отнася и за политиците. Преди да избереш някой, който да те управлява, трябва да видиш какво е направил до момента за себе си и за тези около него. В какво и как е успял, преди да се захване с политиката. Останалото е популизъм, смята той.

След невероятния успех, през тази година Илиян Кузманов планира да се фокусира и в други сфери.

Източник: БНР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights