20.07.2024 | 7:31

Исторически парк твори изкуство

Самият Исторически парк е връх на творческия гений на българина, но в същото време произвежда родно изкуство всеки ден. Освен книжнината, архитектурата, дърворезбата и човещината, той подпомага изключително много изобразителното изкуство.

Много малко хора разбират ролята на изкуството в човешкия живот. Всеки ден ставаме свидетели как се хвърлят хиляди левове за оркестри, плащат се колосални суми на чалга певци, хиляди се късат и хвърлят чрез салфетки, милиони се изливат от български богаташи в шампанско по скъпарски курорти, стотици милиони отиват в скъпи автомобили и нито лев за българското изкуство. Кой дава пари за изкуство в днешно време? Това е остаряло и е за сухари. Такива думи, мисли и дела са ежедневие в днешния ни живот. В същото време се оплакваме, че няма стойностни водачи, които да поведат хората напред за един по-добър живот. Оплакваме се, че няма морални политици, които да мислят за народа си, а не за собственото си осигуряване. Заключението на съвременните български „мъдреци“ е, че няма „мат’риал“. Малцина си задават въпроса защо се получава така, а още по-малко са тези, които знаят отговора.

За да можем да искаме добри водачи, ние трябва да ги създадем. За да живеем в един по-добър свят, ние трябва да сме заобиколени от хора с ценности и морал. Всичко това е възможно, ако човек се срещне с истинското изкуство (а не модерното). Тогава по някакъв начин сме докоснати от Бог и ставаме по-добри. Изкуството е онази малка разлика, която отлепя хората от материалното съществуване, възвисява ги и пробужда стремежа към по-добри бъднини. Само такива хора могат да станат лидери, които да водят народа към общото благо. Единствено те могат да бъдат прекрасни съседи, доблестни сънародници, морални и вечно интересни половинки, жертвоготовни воини и истински създатели. Изкуството е магия, която одухотворява човека.
Самият Исторически парк е връх на творческия гений на българина, но в същото време произвежда родно изкуство всеки ден. Освен книжнината, архитектурата, дърворезбата и човещината, той подпомага изключително много изобразителното изкуство. Всеки месец се създава поне по една картина, която ни пренася във времена и случки, като ни помага да се докоснем до изключително важни събития и поуки. Веселин Чакъров, изключителен талант и още по-производителен и работлив творец, е един от художниците, с които работим. Нарисуваното от него спира дъха и ни кара хипнотично да се взираме в наблюдаваното произведение. Този месец художникът отново направи подарък на цяла България с творбата си „Архангел Михаил“. Великолепна картина, която запознава съвременния човек с православието. Архангел Михаил е главният архангел и пазител, който побеждава Сатаната и го прокужда от Небесното царство. Когато човек умре, той съпровожда душата му до Ада или Рая. Вълшебната картина докосва наблюдаващия и го кара да научи повече за изобразеното на нея. Благодарение на Исторически парк творците могат да развиват дарбата си, а хората да се наслаждават във вековете на създадените шедьоври и да добавят изключителност към своята душа. Търсете изкуството и му дайте шанс да разкрие по-добрия вариант на самите вас!

Исторически парк

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights