25.02.2024 | 10:10

И тази събота премиера на космическата приказка – спектакъл “Джуджи в Космоса” в Добрич

Снимка: "Подиум"

На 30 декември, (събота), от 11.00 часа в Камерната зала на ДТ „Йордан Йовков“ Добрич е третото премиерно представление на приказния спектакъл “Джуджи в Космоса”.
Ролите са поверени на актрисите от театъра Татяна Христова и Димитрина Гинева. В пиесата участва и малката София Василева. Драматург и режисьор е Ива Панева.
Спектакълът “Джуджи в Космоса” поднася образователни елементи под формата на космическа приказка. Младите зрители (от 4-11г.) се запознават със света на Джуджи, приказен герой от облаците, който им разказва за фантастични галактики и за планетите от Слънчевата система. Звездни и земни приключения, които отвеждат децата чак до Япония и Южна Африка.
Спектакълът използва кукловодство и 3D анимация като изразни средства и цели да провокира интереса на децата към астрономия и изкуство.
Ива Панева е режисьор и актьор от Варна. Спектакълът е базиран нейна книга, написана през 1999 година, а адаптацията за сценария през 2013 година.Пиесата се играе вече 10 години на различни сцени в страната при голям интерес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights