14.06.2024 | 18:51

КАКВО ЩЕ ПРОЧЕТЕТЕ В ПОСЛЕДНИЯ БРОЙ НА „АНТИМОВСКИ ХАН“

Koritza_br03_2022

Стихове от Александър Белчев, Яна Кременска, Мария Донева, Екатерина Йосифова, Милена Лилова, Петър Чухов и Ели Добрева.

Прозата е представена от Боряна Дукова /откъс от романа „Лиза. Пътуване с Багряна“/, Керана Ангелова/откъс от романа Улицата на пеперудите“ и три разказа на Мартин Маринов.

В рубриката „ВЕЛИЧИНИ“ текст на Явора Петрова „Отвъд огледалото“ разказ за нейния баща, големият български художник Васил Стоилов; Хюсеин Мевсим „Драматургията на Стефан Цанев – жива класика в театрална Турция“ и Катя Зографова с „Повестта „Някога“ на Дора Габе – една неоткрита художествена вселена“.

В „НА ФОКУС“ текст „Незнанието като възможност“ от Роза Боянова, за стихосбирката на Сашо Серафимов „Натрупване на незнание“; Лалка Павлова „От сътворението на света до мисията на човека в него“, за поезията на Станка Пенчева; Петрана Савова за „Гледката през сълзи за Кедер“ на Йорданка Белева и за „Любовните преселения“ на Генка Петрова.

В „ДЪГА“ словото на Валерий Пощаров „Бог е светлина и онези, които ходят с него, ходят в светлината“ за изложбата на Христо Кралев в Художествена галерия – Добрич

В преводната рубрика „Мостове“ ще прочетете стихове на турския поет Хайдар Ергюлен, преведени от Кадрие Джесур.

Два текста на Цветан Сашев в „Ракурси“,:“Първан Бъчваров– призванието да служиш“ /за един от първите кметове на Добрич/ и „Мемориален комплекс Хан Аспарух – Добрич“ . Кремена Желязкова разказва за „Кавалерът на белия бастун“ Иван Тодоров.

Смешното в списанието е представено от Пламен Владимиров „Афоризми“ и от Петрана Савова в „Ако те бяха наши съвременници“ и „Побългарен „Чай английски“ за пенсионерки“

В изданието е представен и големият български плакатист Людмил Чехларов, който през 2021 г. направи огромно дарение на Художествената галерия в Добрич

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights