15.07.2024 | 9:11

Камерният оркестър на Симфоничния оркестър на Баварското радио, Мюнхен ще свири тази вечер във ФКЦ – Варна

За пръв път Камерният оркестър на Симфоничния оркестър на Баварското радио, Мюнхен ще изнесе концерт в рамките на Международния музикален фестивал „Варненско лято“.

Събитието е днес, 29 юни, от 20:00 ч., в зала 1 на Фестивалния и конгресен център във Варна. Солист е швейцарският пианист Адриан Йотикер, а в програмата са включени втори концерт за пиано и оркестър на Шопен и „Смъртта и момичето” от Шуберт в аранжимент на Малер.

Камерният оркестър на Симфоничния оркестър на Баварското радио е една от водещите музикални формации в Германия, с концерти в най-престижните зали в света. Съосновател и настоящ концертмайстор-диригент е Радослав Шулц, лауреат на конкурсите „Виенявски”, „Шпор”, „Сарасате” и „Сибелуис”. 

В неделя, 30 юни, жителите и гостите на града ще се насладят на клавирния рецитал „Винофония“ на французина Жюлиен Жерне. Началото на концерта е 19:00 ч. в Градската художествена галерия. Пианистът е завършил с пълно отличие Консерваторията в Париж. „Винофония“ е името на албума, в който той изминава пътя от Хендел до Дебюси и великолепно подбраните пиеси от Шуман, Шуберт, Лист, Брамс, Форе и Албенис. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights