Карта на България, изработена от цветя и житни класове, е изложена в Националната катедрала във Вашингтон

Снимка: Посолство на България в САЩ, 2023 г.

Международно цветно изложение с българско участие беше открито в Националната катедрала във Вашингтон на 5 май.
На официалната церемония присъства и посланикът на България Георги Панайотов, съобщиха от дипломатическото ни представителство в САЩ. Специално приветствие към гостите отправи кметът на Вашингтон Мюриел Баузер.

Страната ни е представена с карта на България, ръчно изработена от традиционни цветя и естествени материали. Цветният проект изобразява Добруджа – житницата на България, Розовата долина, лавандуловите полета, планинските масиви и черноморското крайбрежие.

В изработването на картата са използвани житни класове, слънчоглед, роза, лавандула, карамфил, планински цветя и допълнителни цветни елементи. Проектът е разположен на фона на стъклописите на катедралата и е специално осветен. Негов автор и изпълнител е Милена Иванова.

В изложението участват общо 18 държави, сред които Франция, САЩ, Япония, Косово, Обединеното кралство, Мексико, Украйна, Чили, Швейцария и Тайланд. На откриването на изложението присъстваха и посланици на участващите страни.

Жителите и гостите на американската столица ще имат възможност да разгледат цветното изложение „Flower Mart“ и днес от 10:00 до 17:00 часа местно време.
Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *