„Керана и космонавтите“ гостуват в XXXII-то издание на Европейски младежки поп-рок конкурс «Сарандев» Добрич’2023 г.

„Керана и космонавтите“

На 13 май по време на гала концерта сцената ще се изпълни от силното присъствие и завладяващата енергия на групата „Керана и космонавтите“.

Керана и космонавтите е алтернативна рок банда, създадена през 2018 година.

В групата влизат музикантите Димитър Пенчев – барабанист и перкусионист, Елена Илчева – бас китара, гъдулка и вокал, Павел Видов – китара, Николай Бобчев – саксофон, китара и контрабас, Преслав Пеев – саксофон и Керана – вокал.

Гласът на бандата Керана завършва в Мюнхен, Германия, специалност „Музикален мениджмънт“. В края на образованието си заминава на стаж в Тайланд, където започва работа и взима участие и в различни джаз фестивали. Непреодолимото й желание да създава авторска музика и да пише на роден език, я връщат в Пловдив.

Срещата й с Павел Видов, китарист на Керана и космонавтите, се оказва ключова. Малко по-късно към тях се присъединявт Преслав и Елена, а след тя и останалия екипаж. Групата е автор на парчета, които се радват на голяма обич от меломани и почитатели. Текстовете на всички песни са на Керана, а музиката и аранжиментите са групово дело. След участието и достигането до финала на телевизионния музикален формат „Гласът на България“ през 2020-та година, Керана се превръща категорично в един от най-бързо развиващите се артисти на българската музикална сцена.

Самобитното й и изключително пълноценно присъствие като изпълнител в комбинация с професионалното й отношение към изкуството са забелязани и от друг жанр на музиката – през 2019-та година получава покана за ролята на Евита в едноименния мюзикъл, продукция на Пловдивска опера с режисьор Нина Найденова.

През 2021 година Керана играе Мария Магдалена в мюзикъла „Исус Христос Суперзвезда“ с режисьор Веселка Кунчева, отново продукция на Опера Пловдив. 

През 2021 година, на Годишните музикални награди на БГ Радио,  Керана и космонавтите печелят награда за „БГ Дебют“ с песента „Отлагам“. Същата година издават дебютния си албум „Урса Майнър“, а в момента работят по втория си студиен албум.

На 13 май 2023 г., 17:00 часа, Концертна зала при Младежки център – Добрич!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *