25.04.2024 | 18:26

Кирил Кирилов е новият директор на Общински драматичен театър „Владимир Трандафилов“ – Видин

Снимка: ОДТ "Владимир Трандафилов" - Видин

След спечелен конкурс, обявен от Община Видин, драматичният театър във Видин оглави актьорът и режисьор Кирил Кирилов, съобщават от културната институция.

Кирил Кирилов завършва „Актьорско майсторство” през 2011 година в Югозападен университет „Неофит Рилски“. Ролите, с които се дипломира са „Лопахин” от „Вишнева градина” на А. П. Чехов, с режисьор доц. д-р Златко Павлов и „AZ” от „Мостът” на Лоран Ван Велтер, с режисьор Росен Пенчев. През следващата, 2012 година, успешно защитава магистърска степен по театрална режисура в същия университет, като дипломният му спектакъл по режисура е „Последна чашка” от Харолд Пинтър. А през 2013 година защитава магистърска степен по журналистика във Факултета по журналистика и масова комуникация при Софийски университет „Св. Климент Охридски”. Темата на магистърската му теза е „Актьорът медийно лице, лайфстайл икона и театрален посланик”.

Като студент играе в ДТ „Никола Вапцаров” – Благоевград, а през 2014 година е назначен на щат в драматичния театър във Видин. След няколкогодишно прекъсване се завръща отново на сцената на театъра през 2023 година като режисьор на спектакъла „Торба с хитрости“ по приказки за Хитър Петър, от Панчо Панчев. След което влиза в ролята на Езоп в спектакъла „Езоп“ от Гилерме Фигейреду, с реж. Гълъб Бочуков. Само преди броени дни бе и премиерата на най-новия спектакъл на видинския театър „Дороти и вълшебният свят на Оз“, чийто режисьор е отново Кирил Кирилов. Ролите, които е изградил на видинска сцена са над 20, а във времето, в което е отсъствал от театъра се е занимавал с реклама, организиране на събития, бил е и журналист в регионалната радиостанция на БНР за Северозападна България Радио Видин, където е водил емисии новини, сутрешен и следобеден блок.

От 11 март тази година той официално оглави драматичния театър в град Видин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights