26.05.2024 | 2:14

Кметът на Русе Пенчо Милков отличи актьора Калоян Желев и екипа на ДТ “Сава Огнянов” за спечеления през месец март „Икар“

Снимка: Пресцентър на Община Русе

Кметът Пенчо Милков се срещна с екипа на Драматичен театър “Сава Огнянов” и актьора Калоян Желев, който в края на миналия месец спечели награда „Икар“ в категория „Дебют“ на тазгодишните Театрални награди ИКАР 2024. Той бе отличен за ролята си в спектакъла “Странна случка с куче през нощта”, режисиран от директора на русенския театър Боян Иванов.

„Благодаря на всички за предоставената възможност да се срещнем. Приветствам Калоян за високото отличие, с впечатляващия си дебют той предизвика интереса на хората към себе си и към постановката. Всяко ваше представление ни обогатява и нямаме търпение да видим следващите ви представления на русенска сцена”, обърна се към актьорите Пенчо Милков. 

Кметът удостои директора на Драматичен театър “Сава Огнянов” Боян Иванов и целия му екип с почетен плакет на Община Русе в знак на признателност за работата, ентусиазма и енергията, които влагат в своите представления.

Актьорите на Драматичния театър изразиха благодарността си за подкрепата на община Русе и разказаха за своите планове и бъдещи представления, които подготвят. На срещата те споделиха, че им престоят участия на три фестивала с три различни постановки през месеците май и юни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights