17.07.2024 | 18:46

Книгата „Една торба ключове“ на Цончо Родев ще бъде представена в Добрич

На 25 юни 2024 г. /вторник/ от 18:00 Регионална библиотека „Дора Габе“ и клубът по журналистика „Младежко студио-Добрич“ към радио „Добруджа“ ви канят да се запознаете с част от завладяващото, но позабравено творчество на Цончо Родев, автор на исторически и приключенски романи, разкази и новели, живял от 1926 до 2011 година.
„Една торба ключове“ включва дванадесет разказа по истински случаи за достойнството на българина. Те описват събития от времето на турското владичество и веднага след Освобождението и според хората, които са се докоснали до тези творби, те могат да помогнат на нас българите да изградим и развием националното си самочувствие.
През 2022 година трима ентусиасти – Георги Ненов, Георги Станоилов и Марта Радева, преиздават тази творба с цел да напомнят на своите сънародници за техни доблестни потомци, които служат като пример за подражание на поколенията след тях. Тяхното желание е да възродят и предоставят книгата на българското общество. Последното нейно издание е от 1994 г. – изчерпано и непознато за по-голямата част от българската читателска аудитория.
Сигурен съм, че всеки, който разтвори страниците на тази книга, ще се потопи в една Голяма история не само за храбростта, таланта и достойнството на българите, а и за тяхната човечност, толерантност, милост и алтруизъм, споделя Георги Станоилов.
Книгата ще бъде представена именно от него и Георги Ненов, който е създател на един от най-популярните подкасти в България „Свръхчовекът с Георги Ненов“. Георги Станоилов е организатор на 5kmrun – съботните събития, които обединяват хиляди хора в страната по модел, който вижда в Лондон.
В тази среща могат да се включат хора от всякакви възрасти, активни граждани, ученици и доброволци, които търсят вдъхновение в своята дейност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights