26.02.2024 | 10:21

Книга въвежда децата в света на музикалните инструменти

Книгата „Енциклопедия на музикалните инструменти“ от чешката писателка Щепанка Секанинова и илюстраторът Якуб Ценкъл разказва на децата за пианото, флейтата, акордеона и още много други инструменти. Премиерата е на 3 декември в камерната зала на Софийската филхармония, разказват издателите от „Ентусиаст“.

Главни герои в книгата са щурчето Далибор и славейчето Чарли, които обикалят света и научават интересни факти за музикалните инструменти. Изданието разказва за Месопотамия, където на барабани са свирели само жени, за тромпетите, които в древни времена са били употребявани само на бойното поле и др. Освен историите, децата ще научат и за едни от най-известните музиканти и композитори, допълват от „Ентусиаст“.

Щепанка Секанинова е автор на книги за деца. След гимназията учи чешка филология и история в Масариковия университет. Докато е още студентка, тя работи в телевизията в Бърно като репортер, а по-късно започва да продуцира развлекателни и детски програми. В момента тя е редактор в чешкото издателство „Albatros Media“.

След като завършва обучителна програма за преподаватели по изобразително изкуство, Якуб Ценкъл е привлечен от графичния дизайн. Работил е в няколко арт студиа, а днес е илюстратор на свободна практика и се занимава основно с издания за деца.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights